MALOLETNICI ZAPALILI CRKVU U PRIZRENU: Kosovska policija tvrdi da je identifikovala počinioce

Tanjug

19. 04. 2023. u 21:43

KOSOVSKA policija je saopštila da su identifikovana tri maloletnika koja su priznala da su počinila krivično delo podmetanja požara na vrata crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu.

МАЛОЛЕТНИЦИ ЗАПАЛИЛИ ЦРКВУ У ПРИЗРЕНУ: Косовска полиција тврди да је идентификовала починиоце

Foto: Printskrin/ Kosovo Police

Iz Kosovske policije navode da su za podmetanje požara identifikovana tri maloletna lica, dvojica petnaestogodišnjaka i jedan trinaestogodišnjak.

-Osumnjičeni su saslušani u prisustvu socijalnog radnika i branioca. Isti su priznali krivično delo. U konsultaciji sa pritvorskim tužiocem, trojica osumnjičenih maloletnika pušteni su na slobodu u redovnom postupku, navodi se u saopštenju kosovske policije.

U noći između Vaskršnjeg ponedeljka i utorka nepoznata lica bacila su Molotovljev koktel na malu gradsku crkvu Sv. Pantelejmona u Prizrenu, sagrađenu u četrnaestom veku, u naselju Potkaljaja.

Vatra je ugašena intervencijom slučajnog prolaznika.

Unutrašnjost crkve Svetog Pantelejmona bila je zapaljena i u martovskom pogromu 2004. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!