KONTROLA SAOBRAĆAJA U ZAJEČARU: Za vaskršnje praznike 318 prekršaja

S. M. J.

19. 04. 2023. u 18:41

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, tokom vaskršnjih praznika, u akciji pojačane kontrole saobraćaja, kontrolisali su ukupno 807 vozila i vozača i sankcionisali 318 saobraćajnih prekršaja.

КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ЗАЈЕЧАРУ: За васкршње празнике 318 прекршаја

Foto: Radio Magnum

Od 807 vozača koliko ih je u akciji pojačane kontrole saobraćaja zaustavljeno na ulicama i putevima u ovom kraju, njih 318 načinilo je neki od saobraćajnih prekršaja.

Najveći broj njih, 165, su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja, 20 vozača, suvozača i putnika nije koristilo sigurnosni pojas tokom vožnje, 19 ih je sankcionisano zbog prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a šest zbog prekršaja nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje. Otkrivena su i četiri prekršaja nepropisnog prevoza dece.

Zbog vožnje pod uticajem alkohola, saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja i zadržala do otrežnjenja tri vozača koji su imali 1,48, 1,45 i 1,31 promil alkohola u organizmu.

U ovom periodu, na teritoriji Policijske uprave Zaječar, dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su tri osobe zadobile lake telesne povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!