DIRLJIVA PORUKA RODITELJA OTETOG MLADIĆA: Najlepšim rečima se zahvalili novosadskim policajcima - "Omogućili ste nam da ponovo budemo zajedno"

Lj.P.

13. 02. 2023. u 21:29

RODITELjI osamanestogodišnjaka iz Sremske Kamenice otetot u noći između 4. i 5. februara nedaleko od kuće, uputili su dirljivo pismo zaposlenima u Policijskoj upravi Novi Sad, jer su im, kako su naveli omogućili da se njihova porodica u najkraćem roku ponovo nađe zajedno i da njihov sin iz cele situacije izađe nepovređen.

ДИРЉИВА ПОРУКА РОДИТЕЉА ОТЕТОГ МЛАДИЋА: Најлепшим речима се захвалили новосадским полицајцима - Омогућили сте нам да поново будемо заједно

Foto: I. Marinković/Profimedia/Ilustracija

- Dozvolite nam da na ovaj način izrazimo svoju iskrenu zahvalnost, Vama lično, inspektorima Milanu i Dejanu, grupi za suzbijanje razbojništva i svim policijskim službenicima za pokazanu profesionalnost prilikom rešavanja slučaja našeg sina,za pokazanu profesionalnost  prilikom rešavanja slučaja našeg sina, njegovo spasavanje od otmičara - navodi se u pismu.

- Brzom  reakcijom i stručnošću cele organizacione jedinice omogućili ste da se naša porodica u najkraćem roku ponovo nađe zajedno i naš sin iz cele ove situacije izađe nepovređen, a istovremeno nas uverili da nismo sami, da ima ko da nas čuva i da možemo imati svo poverenje u ovu državnu instituciju.

Pored visokog profesionalizma, kako dalje navode roditelji u pismu, koji su imali prilike da vide na delu, od srca se zahvaljuju i za pruženu brigu i razumevanje njihovom sinu nakon najtežih trenutaka koje je proživeo.

FOTO:MUP Fejsbuk

- Dobri utisci koje je stekao i pozitivno okruženje u kojem se našao po prijemu u Policijsku stanicu Novi Sad su bar delom ublažili ono kroz šta je prolazio tokom sati neizvesnosti, straha i odvojenosti od svoje porodice,a to svakako i nama kao roditeljima puno znači. Želimo vam svako dobro i puno uspeha u daljem radu!

Zbog otmice osamnaestogodišnjaka iz Sremske Kamenice, podsećamo,  5. februara uhapšeni su trojica dvadesetogodišnjaka iz Novog Sada M.R.,S.B.Đ i G.B, i jedan sedamnaestogodišnjak. Oni su uhapšeni u naselju Klisa, kod gradske deponije, a u automobilu, u gepeku je nepovređen pronađen oteti mladić.

Četvorka osumnjičena za otmicu je, mladića namamila da izađe ispred kuće, tako što ga je jedan od njih, koga poznaje, pozvao preko telefona. U blizini kuće su ga, kako je otac kidnapovanog osamnestogodišnjaka ispričao za "Novosti", otmičari sa fantomkama na glavama ookolila, vezali su mu traku preko očiju i strpali u gepek i odvezli.

POzvali su mladićeve roditelje i tražili 200.000 evra, rekavši da novac sakupe do pet sati ako žele da vide sina živog. Otac je oko 3.30 pozvao policiju i prijavio sinovljevu otmicu, i odmah se krenulo u poteru za otmičarima i kidnapovanim mladićem.

Dvadesetgodišnjacima je posle saslušanja u tužilaštvu, gde su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, odnosno da se brane ćutanjem, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana. Pritvor je određen i maloletniku, protiv koga se vodi odvojen postupak.

Osim za otmicu, B.G. se sumnjiči i za napad na više policajaca, a S.B.Đ. i za falsifikovanje isprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini