LUKA BOJOVIĆ SUTRA U SRBIJI? Nekadašnji vođa novog "zemunskog klana" posle 10 godina u španskom zatvoru, biće proteran u Beograd

E. H.

29. 11. 2022. u 18:41

NEKADAŠNjI vođa novog "zemunskog klana" Luka Bojović (49) sutra bi trebalo da stigne u Srbiju.

ЛУКА БОЈОВИЋ СУТРА У СРБИЈИ? Некадашњи вођа новог земунског клана после 10 година у шпанском затвору, биће протеран у Београд

Foto: Jutjub/Printscreen

Prema odluci Ministarstva pravde Španije, on će, posle deset godina u španskom zatvoru, odnosno izdržane polovine kazne zbog organizovanog kriminala, biti proteran i avionom vraćen u rodni Beograd.

Ministarstvo pravde Srbije je pre nekoliko nedelja saopštilo da je od španskih organa obavešteno o pokretanju postupka proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu. U saopštenju je bilo navodeno i to da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak niti postoji kazna koja mu je izrečena i koju treba da izdržava.

Sa Bojovićem, ukoliko sutra stigne, razgovor će obaviti pripadnici MUP Srbije, koji će ga, prema nezvaničnim saznanjima, upozoriti da je bezbednosno ugrožen. On je u Srbiji svojevremeno bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su tom prilikom nastradali. Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi, te Srbija Bojovića ne potražuje ni za jedno krivično delo.

Tokom robijanja u španskom kazamatu Bojoviću je ubijen rođeni brat Nikola 2013. godine, a sumnjalo se da je "pao" kao nevina žrtva u ratu sa braćom Šaranović. U međuvremenu je ostao i bez kuma Dragoslava Miloradovića i advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića. Ove dve likvidacije nisu rasvetljene, a sumnja se da je reč o sukobu između "kavačkog" i "škaljarskog klana". Bojoviću je "pripisivano" da je blizak sa ovim drugim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna