PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIVG VELIBORA ĆIROVIĆA: Pucao na splavu i ranio Vladimira

S. J. M.

29. 11. 2022. u 16:31

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Velibora Ćirovića (50) zbog sumnje da je 3. jula, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa više osoba na jednom splavu na Novom Beogradu, ispalio hitac iz vatrenog oružja i ranio 33-godišnjeg Vladimira S.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВГ ВЕЛИБОРА ЋИРОВИЋА: Пуцао на сплаву и ранио Владимира

Foto D. Milovanović

Veliboru Ćirović  se na teret stavljaju krivična dela teška telesna povreda, nedozvoljeno  nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.   

Do ovog sukoba, kako se sumnja, došlo je dva sata posle ponoći 3. jula, kada su Ćirović i Z. P. koji je sa njim bio u društvu najpre došli u verbalni, a potom i fizički sukob sa četvoricom drugih gostiju na splavu. U jednom trenutku je Ćirović izvadio pištolj i ispalio projektil u pravcu Vladimira S. i naneo mu tešku telesnu povredu.

Potom je Vladimir S. oborio okrivljenog na pod i počeo da ga udara u nameri da mu oduzme vatreno oružje.  Velibor Ćirović je takođe zadobio teške povrede u ovom sukobu.

  Ostali okrivljeni iz ovog postupka Vladimir Lj, Nebojša Z, Vladimir S. i Borislav S. zaključili su ranije sporazume o priznaju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvomu Beogradu, koje je presudom od 15. septembra potvrdio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i osuđeni su za nasilničko ponašanje na po godinu dana kućnog zatvora.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)