OJADILI FIRMU ZA 50.000 EVRA: Policija u Novom Sadu uhapsila tri muškarca zbog prevare

Novosti onlajn

28. 11. 2022. u 13:47

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su J. Ž. (63) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, kao i I. M. (39) i D. V. (49) koji se terete da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju.

ОЈАДИЛИ ФИРМУ ЗА 50.000 ЕВРА: Полиција у Новом Саду ухапсила три мушкарца због преваре

Lj.P.

Kako se sumnja, J. Ž. je kao odgovorno lice DOO „Zanetti corporation“, u nameri da za navedenu firmu pribavi protivpravnu imovinsku korist, u aprilu ove godine sačinio lažnu dokumentaciju u kojoj se navodi da ta firma kupuje 16 motornih vozila, a koja su bila predmet jednog stvarnog kupca iz Beograda.

J. Ž. je, kako se sumnja, doveo u zabludu nadležnu carinsku ispostavu u pogledu vlasništva nad vozilima koja su bila predmet uvoza, prisvojivši i otuđivši vozila koja je kupio i platio u inostranstvu stvarni uvoznik iz Beograda.

Na ovaj način, stvarni uvoznik oštećen je za iznos od 54.800 evra, a koji je J. Ž. protivpravno prisvojio.

I. M. i D. V. se sumnjiče da su kao odgovorna lica DOO „Atlantic 2014“ pomogli J. Ž. u izvršenju krivičnog dela tako što su angažovani od strane prevoznika da izvrše carinjenje uvezenih vozila, dostavljenu dokumentaciju njemu stavili na raspolaganje, a što je on potom koristio za sačinjavanje fiktivnih faktura o prodaji vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRAH OD RUSKIH PODMORNICA NA SEVERU EVROPE: Admiral zabrinut zbog Jasena i Boreja - Moderne su, tihe, i imaju najnovije projektile