POHAPŠENI "VRAČARCI" BILI DEO SUPERKARTELA: Oglasio se Evropol povodom razbijanja kokainske ekipe

Tanjug

28. 11. 2022. u 12:57

U ŠEST različitih zemalja vlasti su udružile snage kako bi neutralisale „superkartel” trgovaca drogom koji kontrolišu oko jedne trećine trgovine kokainom u Evropi, saopštio je danas Evropol.

ПОХАПШЕНИ ВРАЧАРЦИ БИЛИ ДЕО СУПЕРКАРТЕЛА: Огласио се Европол поводом разбијања кокаинске екипе

Jutjub/Printscreen/Europol

Kako se navodi, tokom istrage uhapšeno je 49 osumnjičenih, a poslednja serija racija širom Evrope i Ujedinjenih Arapskih Emirata održana je između 8. i 19. novembra.

Navodi se da su policijske snage uključene u „Operaciju pustinjsko svetlo” ciljale i „komandno-kontrolni centar i logističku infrastrukturu trgovine drogom u Evropi”.

Više od 30 tona droge zaplenjeno je tokom istraga koja se vodi u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i UAE uz podršku Evropola.

Evropol je naveo da je američka uprava za borbu protiv narkotika takođe imala ulogu u rušenju organizacije, koja je takođe bila umešana i u pranje novca.

– Obim uvoza kokaina u Evropu pod kontrolom i komandom osumnjičenih je bio ogroman, naveo je Evropol i dodao da su osumnjičeni koristili šifrovane komunikacije za organizovanje isporuka droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN DOKTOR I KOZMETIČAR ORDINACIJE BEOMEDIKUS BEOGRAD: Pacijentu lečili stopalo, pa napravili teški deformitet (FOTO)