ĐURO IZ JAKOVA OPTUŽEN ZA UBISTVO PILOTA: Na Vuka pucao iz automatske puške

S. J. M.

25. 11. 2022. u 14:36

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Đure N. (23) zbog sumnje da je 29. maja 2022. godine u Jakovu usmrtio Vuka J. (30) ispalivši u njega dva kratka rafala iz automatske puške "Crvena zastava", 70AB2", koju je neovlašćeno držao i nosio.

ЂУРО ИЗ ЈАКОВА ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО ПИЛОТА: На Вука пуцао из аутоматске пушке

Foto: M. Anđela/ Privatna arhiva

Đuri N. se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. 

Sumnja se da je nakon svađe Đure N. i Vuka J. ranije tog dana, Vuk J. došao do porodične kuće okrivljenog, gde se sukobio sa Đurinim ocem.

Đura N. je, kako se sumnja, oko 19.45 uzeo automatsku pušku iz svoje kuće i u Vuka J. ispalio dva kratka rafala, nanevši mu, između ostalog povrede stomaka i butne arterije.

Potom je više puta pozivao M. M. da izađe iza ograde gde se sakrio, a tokom pucnjave je oštetio i tri vozila.

Sa puškom skrivenom ispod majice, svojim automobilom "golf 4" je napustio lice mesta, a dva dana kasnije se predao policijskoj stanici u Surčinu. 

Vuk J. je kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gde je oko 1 čas posle poći preminuo usled zadobijenih teših povreda stomaka i butne arterije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!