SAOPŠTENJE MUP: Profesionalno i temeljno sprovedena istraga i prikupljeni dokazi u slučaju pretnji novinaru Dragojlu Blagojeviću

Novosti online

11. 10. 2022. u 18:09

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova i Služba unutrašnje kontrole, istrage sprovode profesionalno i temeljno, kao i u slučaju pretnji novinaru Dragojlu Blagojeviću, vlasniku časopisa "Drvotehnika". U istrazi su prikupljeni dokazi, koji su kao i uvek, predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

САОПШТЕЊЕ МУП: Професионално и темељно спроведена истрага и прикупљени докази у случају претњи новинару Драгојлу Благојевићу

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP

Ocene Verana Matića, člana Radne grupe za bezbednost novinara, o radu policije na slučaju novinara Dragojla Blagojevića, koji inače mogu stručno i profesionalno da ocenjuju samo pravosudni organi, su, u najmanju ruku, nekompetentne, neprofesionalne, skandalozne i površne. Uz to, date su u toku tužilačke istrage, pa možemo posumnjati i u namere Matića koji time vrši pritisak na policiju i pravosudne organe.

Policija se ne bavi ni skrivanjem važnih podataka, kako je izjavio Matić, a ni izmišljanjem kako bi potvrdila nečija uverenja, već samo i isključivo prikupljanjem činjenica i dokaza koji će dati realnu sliku događaja.

U izveštajima i policijskih službenika angažovanih u istrazi u vezi sa pretnjama novinaru Blagojeviću i Sektora unutrašnje kontrole koji je proveravao njihov rad, iznete su činjenice koje su neupitne, a unutrašnja kontrola je utvrdila da je postupanje policije bilo zakonito i profesionalno, uz potpuno poštovanje procedura. O tome će konačnu reč dati i nadležno tužilaštvo kad završi istragu. Policija će sačekati njihov odgovor, a trebalo je da ga, pre iznošenja nesuvislih komentara i ocena, sačeka i Veran Matić.


BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA: Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!