BRANIĆE SE SA SLOBODE: Policajac iz Žablja G. S. (30), osumnjičen za polno uznemiravanje maloletnice, pušten iz pritvora

Novosti online

23. 08. 2022. u 09:27

POLICAJCU G. S. (30) iz Žablja, osumnjičenom za polno uznemiravanje maloletnice, 29. jula ukinut je pritvor, i on će se u daljem postupku braniti sa slobode.

БРАНИЋЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Полицајац из Жабља Г. С. (30), осумњичен за полно узнемиравање малолетнице, пуштен из притвора

Foto:Z.Gligorijević

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparolka Osnovnog suda, dopisom 29. jula izvestilo sud da su ispitani svi predloženi svedoci. Njemu je, prethodno, 22. jula rešenjem sudije za prethodni postupak pritvor bio određen zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke.

- Kako je osnov za određivanje pritvora bio član 211 stav 1 tačka 2 ZKP-a, to proizilazi da su prestali razlozi i osnov zbog kojih je pritvor određen, te je rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda, ukinut pritvor i odlučeno je da se okrivljeni odmah pusti na slobodu – navela je Radovanovićeva.

Policajca G. S. iz Žablja, podsećamo, novosadska policija i Sektor unutrašnje kontrole su uhapsili 22. jula zbog sumnje da je polno uznemiravao maloletnu sugrađanku.

Kako se sumnja, ovaj tridesetogodišnjak je preko mobilnog telefona maloletnoj četrnaestogodišnjoj devojčici iz Žablja slao poruke neprimerenog sadržaja. Uznemiravanje je, navodno, trajalo godinu dana, a onda je devojčica odlučila da sve ispriča roditeljima. Zajedno sa njima je, kako saznajemo, došla u policiju i prijavila slučaj, posle čega je G. S. bio uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri