HAPŠENJE U AFRICI ZBOG PRETNJI SRBIJI: Muškarac iz Gambije uz pomoć Poljaka slao lažne dojave o bombama

Novosti online

10. 06. 2022. u 21:55

U AFRIČKOJ državi Gambiji danas je uhapšen državljanin te zemlje koji je priznao da je slao preteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl adrese.

ХАПШЕЊЕ У АФРИЦИ ЗБОГ ПРЕТЊИ СРБИЈИ: Мушкарац из Гамбије уз помоћ Пољака слао лажне дојаве о бомбама

Foto: M. Anđela

O tome su srpski MUP obavestile kolege iz Interpola Gambije.

Kako se navodi u saopštenju, izvršene su provere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije, zbog čega je uhapšen K.B. iz Gambije.

Kako se osnovano sumnja u tome je imao pomoć jednog studenta iz Poljske, a u narednom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo za organizovani kriminal iniciraće međunarodnu pravnu pomoć u cilju identifikacije i procesuiranja osumnjičenog iz Poljske.

MUP ističe da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex i da su o svemu  obavešteni inostrani partneri od kojih se očekuje adekvatna reakcija. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrdilo je ranije da su pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama stizale pretežno iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije, Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, takođe, rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih.

Republika Srbija je meta specijalnog rata, ali će izdržati sve pritiske i hakerske napade, baš kao i druge države koje se suočavaju sa identičnim slučajevima pretnji o postavljenim bombama, zaključuje se u saopštenju MUP.

BONUS GALERIJA: Obuka legendarne jedinice koja je oborila "nevidljivog"

BONUS VIDEO: DOJAVA O BOMBI U TRŽNOM CENTRU U RAKOVICI - Evakuacija u toku, policija na terenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama