PUŠTENI NA SLOBODU: Trojici učesnika incidenta na Spensu nije određen pritvor

Lj. P.

09. 03. 2022. u 13:05

OSNOVNI sud u Novom Sadu je odbio predlog tužilaštva da se B.B., M.C. i S.Đ., osumnjičenima za nasilničko ponašanje na javnoj sednici Komisije za planove u vezi sa nacrtom Generalnog urbanističkog plana (GUP), odredi pritvor, te će se sva trojica u daljem postupku braniti sa slobode.

ПУШТЕНИ НА СЛОБОДУ: Тројици учесника инцидента  на Спенсу није одређен притвор

dnevnizurnal.rs

Povodom tog predloga tužilaštva, sud je, kako su saopštili, saslušao okrivljene, te je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, odbio predloge za određivanje pritvora.

- Okrivljenima je izrekao mere zabrane posećivanja određenih mesta gde se održavaju javne sednice i debate koje se tiču predloženog generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada – navode u Osnovnom sudu. - Osim toga, imaju obavezu javljanja nadležnoj Policijskoj ispostavi.

Sud je, kako dalje navode, ovakvu odluku doneo nalazeći da će se ovom blažom merom postići svrha nesmetanog vođenja krivičnog postupka, a svoje detaljnije razloge za ovakvu odluku obrazložio je u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću ovog suda.

Sednica Komisije za planove u vezi sa Nacrtom Generalnog urbanističkog plana Novog Sada prekinuta je ponedeljak pošto su ekološki aktivisti bacili dve dimne bombe u prostoriju u kojoj se sednica odvijala.

Posle toga aktivisti su razvili transparent na kojem je pisalo "Gup je glup", istovremeno su iz struje isključeni projektori na kojima je bila prezentacija predloženog Generalnog urbanističkog plana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri