POSLEDNJI ISPRAĆAJ U PODNE: Danas sahrana Blekija, tragično stradalog uličnog svirača

Lj. P.

17. 02. 2022. u 09:48

KRISTIJAN Kostić Bleki (61) tragično nastradali ulični svirač iz Novog Sada, za čiju smrt je osumnjičen Žarko R. (21) iz Žablja, danas će biti sahranjen u rodnom gradu.

ПОСЛЕДЊИ ИСПРАЋАЈ У ПОДНЕ: Данас сахрана Блекија, трагично страдалог уличног свирача

Lj.P.

Poslednji ispraćaj, Novosađanima omiljenog uličnog svirača je u 12 sati na Gradskom groblju.

Kostić je, podsećamo, 9. februara u zoru pronađen u lokvi krvi, bez svesti na pločniku u Kosovskoj ulici ispred zgrade sa brojem 7a. Slučajni prolaznik je pozvao Hitnu pomoć, ali je Bleki, ubzo po prijemu u Urgentni centar preminuo. Nesrećnom čoveku, nažalost, nije bilo spasa. Ustanovljeno je da je imao prelom lobanje i rebara.

Novosađani se i dalje opraštaju od Blekija, a u pothodniku na Bulevaru Mihajla Pupina, gde je najčešće bio sa gitarom i svirao, sugrađani i dalje ostavljaju cveće i pale sveće. Na zidu je zalepljeno nekoliko Kostićevih fotografija iz mlađih dana, pesme i čitulja.

Oѕsumnjičenoim Ćžarkzu R. Je određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke i uznemirenja javvnosti. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je pokrenulo istragu . Dvadesetjednogodišnjak se sumnjiči za teško ubistvo,, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Osumnjičeni Žarko R. je uhapšen u sredu, 9. februara, samo nekoliko sati nakon što je na pločniku u lokvi krvi ispred pronađen Kostić, a posle hapšenja, kako saznajemo, priznao je da je tukao nesrećnog čoveka, jer je navodno bio besan što mu je ovaj, kada je od njega tražio novac, dao samo 390 dinara, koliko je imao u džepu. To je žarka R. navodno razbesnelo i nasrnuo je na nesrećnog čoveka udarajući ga rukama i nogama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna