VULIN O AKCIJI U VELIKOM TRNOVCU: Prva velika zaplena droge u tom mestu posle decenija

Novosti online

28. 01. 2022. u 09:43 >> 09:57

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu prva velika zaplena u tom mestu nakon decenija, istakavši da zaplena u tom kraju nije bilo ne zbog policijskih, već iz političkih razloga, jer je reč o čisto šiptarskoj sredini u koju se svaki ulazak policije tumači kao izazivanje međunacionalnih sukoba.

ВУЛИН О АКЦИЈИ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: Прва велика заплена дроге у том месту после деценија

Foto: MUP

- Reč je o sredini koja je stalno pokušavala da se politički brani kada se vodi borba sa kriminalom. Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić je zemlja u kojoj se zakon primenjuje svuda i nema veze koje ste vere ili nacije, samo je bitno da li poštujete zakon - rekao je ministar Vulin u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Naglasio je da kod kriminalaca nema nacionalnosti i da ga ne zanima da li je neko Šiptar ili Srbin, jer ako švercuje marihuanu i bavi se kriminalom biće pronađen i kažnjen.

Ministar je rekao da je hapšenjem ove kriminalne bande, koja je, kako je istakao, albanska mafija, razbijen lanac krijumčarenja marihuane ka Turskoj i podsetio da je ista krijumčarska grupa pre nešto više od godinu dana pala u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

- Marihuana je trebalo da završi u Turskoj, išla je iz Albanije, pa je trebalo da se preko Severne Makedonije prebaci u Srbiju i odatle kamionima u Tursku, gde trenutno kilogram marihuane košta između šest i osam hiljada evra. Turska je u konkretnom slučaju postala uvoznik droge - objasnio je ministar policije.

Prema njegovim rečima, posle ove dve velike zaplene i hapšenja ova kriminalna banda, koja je imala moćnu bazu u Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Kosovu i Metohiji, je razbijena.

- Pokazali smo kako radi ozbiljna policija. Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za droge i sve delove policije koji su zajedno radili i pokazali da sinergija daje izvanredne rezultate - rekao je ministar Vulin.

BONUS VIDEO: AKCIJA POLICIJE U VELIKOM TRNOVCU: Presečen lanac krijumčarenja droge iz Albanije

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN DOKTOR I KOZMETIČAR ORDINACIJE BEOMEDIKUS BEOGRAD: Pacijentu lečili stopalo, pa napravili teški deformitet (FOTO)