UKINUT PRITVOR VOZAČU KAMIONA KOJI JE USMRTIO DEVOJČICU: Evo šta je rekao na saslušanju o jezivoj nesreći

J.D.Lj.

27. 01. 2022. u 14:42

M. M. (38), vozač kamiona koji je usmrtio devojčicu (11) na Novom Beogradu, saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

УКИНУТ ПРИТВОР ВОЗАЧУ КАМИОНА КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ДЕВОЈЧИЦУ: Ево шта је рекао на саслушању о језивој несрећи

Foto: I.Marinković

Prilikom saslušanja osumnjičenog M. M.(1988) u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, zbog izvršenja krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, isti je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, te istakao činjenicu da je maloletna oštećena pretrčavala kolovoz u Ul. dr Ivana Ribara, prilikom izlaska iz autobusa, što je utvrđeno i uvidom u pribavljene video-snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici:

- Radi utvrđivanja svih činjenica, u daljem toku postupka obaviće se saobraćajno-tehničko veštačenje, nakon izrade izveštaja o vanredno-tehničkom pregledu vozila - kažu iz Tužilaštva.

- S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora, odlukom tužilaštva ukinuto mu je zadržavanje i pušten je da se brani sa slobode.

- Vozio sam srednjom kolovoznom trakom, kada je iza autobusa koji je bio na stajalištu istrčala devojčica koju sam udario prednjim delom vozila i oborio na kolovoz - rekao je M. M.

Podsetimo, M. M. je uhapšen pre dva dana, odmah nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila pre dva dana oko 16 časova. Na licu mesta mu je urađen alko-test i droga test i na oba je bio negativan.

Kamion je poslat na veštačenje, a on je u policiji, nakon privođenja, izjavio da je devojčica istrčala iza autobusa koji je bio na stanici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca