POJAČANA KONTROLA POLICIJE: Za četiri dana kažnjeno 11.888 vozača

Tanjug

04. 01. 2022. u 13:32

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je u akciji pojačane kontrole saobraćaja, koja traje do 10. januara, do sada otkriveno i sankcionisano 11.888 vozača koji su počinili saobraćajne prekršaje.

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ПОЛИЦИЈЕ: За четири дана кажњено 11.888 возача

MUP

Za četiri dana akcije, policija je iz saobraćaja isključila 1.126 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok je zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kažnjeno 33 ljudi.

Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 226 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Navedeno je i da je 5.685 vozača sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine, a da je 1.935 učesnika u saobraćaju dobilo kaznu za nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Pojačana kontrola prekoračenja dozvoljene brzine, vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenja sigurnosnog pojasa sprovodi se radi očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije apelovali su na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise, kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

BONUS VIDEO - ŽANDARMERIJA PRETRAŽUJE ADU HUJU: Potraga za automobilom koji je upao u vodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO PUTOVATI U SEPTEMBRU: Evo koje države traže kovid testove