UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA TRGOVINU LJUDIMA: Krijumčarili migrante u Rumuniju

N.B.

21. 12. 2021. u 13:58

PO nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi uhapsili osam osoba i to: S.I., M.V., D.K., M.P., S..J., D.B., D. V., i Ž. Ć., zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ТРГОВИНУ ЉУДИМА: Кријумчарили мигранте у Румунију

Foto M. Anđela

Članovi organizovane kriminalne grupe su  od 11. juna do 4. avgusta ove godine, organizovali na teritoriji Republike Srbije (opštine Vršac i Sečanj) prihvat ilegalnih migranata i njihov nedozvoljen tranzit preko Srbije, a u cilju njihovog nedozvoljenog prelaza državne granice Republike Srbije sa Republikom Rumunijom za 67 ilegalna migranata neutvrđenog državljanstva - navodi se u saopštenju.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je, kako se navodi, predvodio S.I., su imali  zadatak da pronađu migrante zainteresovane za ilegalno prebacivanje u zemlje Zapadne Evrope, zatim da pronađu vozače koji migrante treba da prevezu od mesta Vršački rit do mesta Konak, koji se nalazi u neposrednoj bilizini državne granice sa Rumunijom, da pronađu i angažuju vodiče i da organizuju primanje novca.

Osumnjičeni taksista M. V.  je kao pripadnik ove organizovane kriminalne grupe imao zadatak da preuzme i smesti migrante i omogući tranzit do mesta Konak, kao i da angažuje D. K., policijskog službenika iz PS Plandište, koji bi mu, tvrdi se, "čistio put", odnosno obaveštavao M. V. o prisutnosti policijskih patrola duž rute kretanja.

Svim uhapšenima je  određeno policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!