SLUČAJ BRUTALNOG PREBIJANJA DECE UZNEMIRIO SRBIJU: Majka se brani sa slobode, osumnjičen i otac!

Novosti online

24. 11. 2021. u 22:57

ZLOSTAVLJANJE dece u Leskovcu, čiji je snimak šokirao Srbiju, ima i nastavak.

СЛУЧАЈ БРУТАЛНОГ ПРЕБИЈАЊА ДЕЦЕ УЗНЕМИРИО СРБИЈУ: Мајка се брани са слободе, осумњичен и отац!

Foto: Printscreen

Majka je puštena posle privođenja i davanja izjave, a u međuvremenu izrečena zabrana prilaska suprugu i deci je ipak ukinuta, odnosno zabrana komunikacije sa decom. Leskovčanka je danas boravila u policiji, ali na kratko, i to nakon završene smene na poslu. Istražne radnje po ovom slučaju su još u toku, ona se brani sa slobode, a za prekosutra je zakazano prvo sudsko ročište.

Punomoćnik, koji će na prvom ročištu zastupati oca, kazao je da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega. Kako objašnjava, u istom postupku je i otac označen kao osumnjičen.

- Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca - a ne izvršilac bilo kog dela. Što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje, kako majke, tako i dece -, navodi.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragan Mladenović Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

- Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici - objašnjava Mladenović.

Zanimljivo je to da advokat osumnjičene tvrdi da je sporni video zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

BONUS VIDEO - UŽAS - Pretučen dečak u Kraljevu

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)