NELEGALNA PRODAJA GORIVA: Utajom poreza oštetili državu za 76 miliona

D. N.

24. 09. 2021. u 19:05

POLICIJA u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom u Novom Sadu, uhapsili su Lj.P. (50) iz Novog Sada i J.M. (44) iz Starih Banovaca, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja, poreska prevara i falsifikovanje službene isprave.

НЕЛЕГАЛНА ПРОДАЈА ГОРИВА: Утајом пореза оштетили државу за 76 милиона

Foto: D. N.

Sumnja se da su oni, kao odgovorna lica preduzeća iz Temerina i Starih Banovaca, tokom prošle i ove godine, kupili i preprodali više od 720.000 litara goriva stranog porekla. Gorivo su, kako se sumnja, kupovali u moldavskim i bugarskim lukama po nižoj ceni i skladištili ga u duple rezervoare broda, čiji je jedan od osumnjičenih vlasnik, a drugi zakupac.

Osim duplih rezervoara, brod je imao i sonde koje su, kako se sumnja, podešene da prikazuju manju količinu goriva. Lj.P. i J.M. se sumnjiče da su, po ulasku u Republiku Srbiju, na improvizovanom pristaništu u Novom Bečeju, gorivo pretakali u cisternu Lj.P, a potom ga nelegalno prodavali kao evrodizel. Na ovaj način su, kako se sumnja, utajili porez i oštetili budžet Republike Srbije za više od 76.000.000 dinara. Policija je podnela krivične prijave protiv još četvorice muškaraca, od kojih je jedan odgovorno lice preduzeća iz Starih Banovaca, a trojica posada broda koji se sumnjiče da su Lj.P. i J.M. pomagali u utaji poreza.

Odgovorno lice preduzeća iz Starih Banovaca se sumnjiči da račune o nabavci goriva nije evidentirao u poslovnim knjigama, dok su članovi posade, kako se sumnja, pomagali pri istakanju goriva. Osumnjičeni Lj.P. i J.M. su, uz krivičnu prijavu, privedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)