SASLUŠANJE DIREKTORA POLICIJE: Rebić došao u Tužilaštvo, stigao i Papićev branilac

S. J. M.

15. 07. 2021. u 12:01

NA saslušanje direktora policije Vladimira Rebića u Višem tužilaštvu u istrazi protiv inspektora SBPOK-a Gorana Papića danas u 12 stigao je i Papićev branilac Branislav Tapušković.

САСЛУШАЊЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ: Ребић дошао у Тужилаштво, стигао и Папићев бранилац

Foto: Tanjug

Rebića je kao svedoka pozvala odbrana i on je poslednji u nizu svedoka koji su predloženi za saslušanje.

Papić se sumnjiči za trgovinu uticajem, jer je navodno u aprilu prošle godine naložio da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom da je jedan od vođa kriminalne grupe, vrati oduzeti blindirani automobil.

Direktor policije Rebić je stigao na saslušanje. U zgradu Višeg tužilaštva ušao je kroz garažu.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za pet ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri