SADA KONAČNO MOŽETE DA RAZUMETE: Oglasila se Danijela Štajnfeld i otkrila zašto žrtve silovanja ćute

Novosti online

14. 07. 2021. u 15:53

GLUMICA Danijela Štajnfeld se oglasila na tviteru, nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo njenu prijavu za silovanje protiv Branislava Lečića.

САДА КОНАЧНО МОЖЕТЕ ДА РАЗУМЕТЕ: Огласила се Данијела Штајнфелд и открила зашто жртве силовања ћуте

Foto: Jutjub/Insajder Video

- Na nama je da sada konačno razumemo sve razloge ćutanja žrtava koje su svuda oko nas, a koje bi, da ih upitate, negirale sve traume koje su proživele ili ih još uvek proživljavaju, lagale Vas u oči, samo da ne dožive ovo sto sam ja danas doživela - napisala je Danijela na tviteru.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao "moćnih iz filmske industrije". Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega - inače poznati glumac Branislav Lečić.

I Lečić i Štajfeldova su u martu ispitani i saslušani povodom tvrdnji glumice. Lečić je negirao optužbe.

Podsećamo, Lečić je rekao da je očekivao ovakav ishod, iako se ne oseća kao pobednik.

- Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena. Takođe, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)