NEMCIMA VRAĆENI UKRADENI SATOVI: Istraga protiv osumnjičenih za pljačku juvelirnice u Diseldorfu

N. BIJELIĆ

07. 07. 2021. u 21:31

SATOVI marke Breguet, i to 41 komad, koji su 14. decembra prošle godine ukradeni prilikom spektakularne pljačke u Diseldorfu, a za šta se sumnjiče dvojica naših državljana, kako "Novosti" saznaju, vraćeni su vlasniku juvelirnice, koja je tada bila poharana. Njihova vrednost procenjuje se na oko tri miliona evra.

НЕМЦИМА ВРАЋЕНИ УКРАДЕНИ САТОВИ: Истрага против осумњичених за пљачку јувелирнице у Диселдорфу

Automobil kojim je razbijen izlog juvelirnice

Za ovu pljačku osumnjičeni su Sreten Škundrić i Aleksandar Jakšić, kojima je prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal, koje vodi istragu, pomagao zasada nepoznati muškarac. Nemački mediji su preneli da su automobilom "opel vektra" pljačkaši, za koje se tvrdi da su pripadnici "Pink pantera", uleteli u Tržni centar u Ulici Kenigsale i polupali izlog. Iskoristivši haos koji je nastao, pokupili su satove, ali i jednu narukvicu, iz vitrina i pobegli.

Škundrić i Jakšić su uhapšeni u Beogradu, nedelju dana nakon pljačke, za koju se terete. Lisice na ruke istog dana stavljene su i poznatom beogradskom zlataru Nebojši Bojoviću i njegovom kolegi Nebojši Strugaru. Kako je tada saopštilo Tužilaštvo, Strugar, koji je označen kao organizator grupe, po prethodnom dogovoru sa Bojovićem, organizovao je Škundrića i Jakšića i oni su se, prema prijavi, 14. decembra uputili ka Nemačkoj, odakle su se vratili nedelju dana kasnije, kada su i uhapšeni.

Policija je, prema saopštenju, privela Strugara kada je sedam satova predao Bojoviću radi dalje prodaje i od koga su oni oduzeti. Na Strugarevoj ruci bio je jedan sat, dok su pretresom njegovog stana pronašli još 33 komada.

- Državno tužilaštvo iz Diseldorfa je naložilo da se svi pronađeni satovi vrate vlasniku i, nakon svih istražnih radnji koje su do sada obavljene u Srbiji, to je i učinjeno - navodi izvor "Novosti". - U tom smislu, juvelirnica je obeštećena, odnosno nije ni na kakvom gubitku. I da ti satovi nisu nikada pronađeni, oni su osigurani, tako da svakako ne bi trpeli štetu.

Naš sagovornik ističe da su svi osumnjičeni nedavno pušteni iz pritvora, pošto istraga i posle šest meseci nije okončana:

- Čeka se da se vidi da li će Nemci poslati i dodatnu dokumentaciju. Tačnije, prema nezvaničnim informacijama, naši istražni organi su zatražili da se utvrdi da li na mestu pljačke postoje neki DNK tragovi pljačkaša. To bi umnogome pomoglo rasvetljavanju čitavog ovog slučaja.

NEBOJŠA BOJOVIĆ NEGIRA

Foto ATTA images

NEDAVNO je po izlasku iz pritvora Bojović dao intervju u kojem je, između ostalog, naveo da mu je satove dao jedan prijatelj, kako bi utvrdio njihovu autentičnost. Kazao je da je uhapšen na putu, gde je trebalo da ih analizira, posle čega bi mu izdao sertifikat. Da su satovi neregularni, kako kaže, saznao je u pritvoru.

- Ne bih rizikovao reputaciju i karijeru bez ijedne mrlje zbog neke robe koja je iz neregularnog dela. Šest meseci sam bio u pritvoru, a sada se branim sa slobode iako sam nedužan, ali verujem da će pravda pobediti - rekao je Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)