ZAPOČELA VEŠTAČENJA U "SLOBODI": Intenziviran rad čačanskog tužilaštva

V. I.

25. 06. 2021. u 22:37

JOŠ nije poznato šta su uzroci dva akcidenta koja su se dogodila u vojnoj Kompaniji "Sloboda", i to u roku od samo dve nedelje: prvi kada je eksplodirao magacin pun municije i drugi u kome je u vazduh odletelo skladište baruta.

ЗАПОЧЕЛА ВЕШТАЧЕЊА У СЛОБОДИ: Интензивиран рад чачанског тужилаштва

Foto V. Ilić

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku Vladimir Perišić naveo je da se, povodom prve eksplozije i požara u ovom vojnom preduzeću koji su se dogodili 4. juna, intenzivno preduzimaju radnje na utvrđivanju svih okolnosti i razloga događaja.

- Stručnjaci nadležnih državnih organa uz koordinaciju Ministarstva unutrašnjih poslova obavljaju temeljnu pretragu lica mesta i prostora u okviru kojeg se mogu pronaći informacije značajne za razjašnjenje slučaja. Naredbom ovog tužilaštva određeno je preduzimanje veštačenja koje je povereno Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku iz Beograda. Veštaci su u više navrata obrađivali teren i nalaze, ali je dinamika veštačenja vezana za bezbednosne uslove pristupa mestu eksplozije - saopštio je Perišić, naglašavajući da će "svi zvanični podaci i nesporno utvrđene činjenice biti blagovremeno prezentovani javnosti".

On je, kako su "Novosti" već pisale, naveo i da će i za drugi akcident biti angažovani svi neophodni resursi nadležnih državnih organa i službi radi pronalaženja, obezbeđenja i opisivanja tragova na licu mesta, te da će se izvršiti sva neophodna merenja i snimanja, sačiniti odgovarajuće skice i uzeti svi neophodni uzorci radi odgovarajućih stručnih analiza.

Radnici "Slobode" još nisu počeli da rade, u krugu fabrike se, nezvanično saznajemo, raščišćavaju i saniraju posledice snažne detonacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista