SPISAK ZLOČINA SRBA NA MALTI: Jedna grupa ima parolu "Ili si uz nas ili protiv nas"

Novosti online

03. 06. 2021. u 19:03

MALA ostrvska država u Sredozemlju pravi je raj za kriminalce iz Srbije, od kojih je samo jedan u nizu srpski plaćenik Aleksandar Stojanović, koji je uhapšen jer je za 5.000 evra ubio Egipćanina dilera droge.

СПИСАК ЗЛОЧИНА СРБА НА МАЛТИ: Једна група има паролу Или си уз нас или против нас

Policija Malta

Malta je top destinacija za svakve begunce od srpske policije i one koji su osuđeni na zatvorske kazne. Skrivanje im olakšava lak ulazka i jeftin put. Procenjuje se da je na Malti oko 5.000 srpskih državljana što čini oko polovine ukupnog broja stranaca koji imaju boravišne vize.

NAVIJAČI Najokrutniji grupa Srba okupljena je oko navijačke grupe. "Grobari Malta" krenuli su od ugostiteljstva i obezbeđenja restorana i klubova. Na Malti se kaže - ili si uz njih ili si protiv.

Foto: Printscreen

"Grobari Malta" važe za najsuroviju grupu u ovoj zemlji

Oni drže sve poslove obezbeđenja, a sve po beogradskom receptu Velje Nevolje i njegove pohapšene grupe koja je na identičan način pružala "zaštitu" ugostiteljima u prestonici. Malteški "Grobari" nadaleko su "čuvani" po okršajima sa navijačima svih fela koji dolaze na Maltu.

Bratski klan sa Crnogorcima

DOBAR deo kriminalnih poslova na Malti drže Crnogorci. Njihovi prvi saradnici su državljani Srbije. Ovu saradnju odslikavaju i česta hapšenja srpskih i crnogorskih dilera droge koji rade zajedno.

Grupu je uzdrmala misterioza smrt njihovog član Marka Ivezića. Telo ovog srpskog kuvara pronađeno je 2018. godine, na obali. I to jesve što se zna o njegovoj smrti.

UBISTVO KRALjA MALTE Milan Čmelik (37), koji je osuđen jer je 6. jula 2018. godine ubio biznismena s Malte Huga Hetkutija. Motiv svirepog ubistva bio je to što je Čmelik prethodno otpušten s posla, jer se, navodno, služio srpskim jezikom što je zasmetalo njegovim šefovima.

Foto: Printscreen

Privođenje Milana Čmelika u zgradu suda

Brutalnom ubistvu prethodilo je praćenje Hetkutija, a biznismenov radnik je ispričao da je Čmelik (čije je pravo prezime Mitić) neko vreme sedeo u lokalu vrebajući žrtvu. Kada je uvideo da je Hetkuti najmanje zaštićen, prišao mu je, zagrlio ga i zario mu nož u stomak. Ipak, tvrdi se da je Srbin samo plaćeni ubica koji je likvidirao kralja Malta za novac.

SUMNjIVE SMRTI Dragoljub Krstić (27) iz Grocke ubijen je u stanu. Nožem u srce presudio mu je Bugarin u svađi oko preglasne muzike. Novosađanin Mihajlo Petrović pronađen je mrtav u stanu. Okolnosti smrti nikada nisu utvrđene. A i igrač američkogfudbala Nikola Stojanović (29) umro je pod sumnjivim okolnostima. Njegovo telo pronađeno je na marini.

DROGA Ova ostrvska država nije na ruti velikih tovara narkotika. Zato se Srbi i bave uličnim dilovanjem. Najveća pojedinačna zaplena droge kod Srba je teška 65 kilograma marihuane. Narkotici su pronađeni kod Cvetka Živkovića (39) i Zvonka Čelića (44).

Foto: Printscreen

Najveća zaplena marihuana od Srba na Malti

Ubrzo, "pala" su još trojica naših državljana koji su imali spremljeno za prodaju 80 grama kokaina i 200 grama marihuane.

Foto: Printscreen

Novac zaplenjen od srpskih dilera droge

Ovo je samo deo dosije Srba na Malti. Pored ubistava, droge i pucnjava, hapšeni su i zbog prevara, falsifikovanja i trgovine oružjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao