OSPOSOBLJAVANJE ZA REALAN KONFLIKT: Redovna obuka izviđača Kopnene vojske (FOTO)

Novosti onlajn

08. 07. 2022. u 22:49

U OKVIRU redovne obuke izviđačkih jedinica Kopnene vojske u letnjim uslovima, vojnici-izviđači prolaze obuku u borenju, tokom koje usavršavaju veštine u bliskoj borbi i bacanju noža.

ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЗА РЕАЛАН КОНФЛИКТ: Редовна обука извиђача Копнене војске (ФОТО)

Foto: Vojska Srbije

Cilj je da se vojnici osposobe da u realnom konfliktu zadrže prisebnost, odreaguju onako kako su obučeni i reše borbu u svoju korist, što su veštine od velikog značaja prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

 
Tokom obuke izviđači podižu nivo svoje opšte fizičke pripremljenosti, razvijaju samopouzdanje i upoznaju se sa svim situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u bliskom kontaktu sa neprijateljem.
 
Programom je obuhvaćena borba rukama i nogama u stojećem stavu, upotreba hladnog oružja, borenje u parteru, razoružavanje i neutralisanje protivnika i zaštita svog i života svojih saboraca.

Obuka izviđačkih jedinica je zahtevna i izvodi se tokom cele godine, a izviđače u narednom periodu očekuje trenaž za savlađivanje vodenih prepreka i rešavanje taktičkih zadataka u različitim okruženjima, te osposobljavanje za boravak i samostalnu ishranu u prirodi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!