BRITANSKA KRALJICA PONOVO U JAVNOSTI: Otvorila metro-liniju "Elizabeta" (FOTO)

Tanjug

17. 05. 2022. u 15:41

BRITANSKA kraljica Elizabeta danas je, na iznenađenje javnosti, prisustvovala ceremoniji povodom završetka dugo očekivane linije londonskog metroa nazvane po njoj.

БРИТАНСКА КРАЉИЦА ПОНОВО У ЈАВНОСТИ: Отворила метро-линију Елизабета (ФОТО)

Foto: AP

- Srećnim sticajem okolnosti Njeno veličanstvo kraljica prisustvuje današnjem događaju povodom završetka linije Elizabeta - saopštio je portparol Bakingemske palate, prenosi Rojters.

Elizabeta je otkrila ploču na stanici Pedington, a bila je u društvu svog sina Edvarda i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

Železnički projekat vredan 24 milijarde dolara prvobitno je trebalo da bude otvoren u decembru 2018, ali je više puta odlagan zbog problema sa bezbednosnim testiranjem i sistemima signalizacije.

Prvobitno nazvana "Krosrejl", linija "Elizabeta" povezaće destinacije zapadno od Londona, uključujući aerodrom Hitrou i Reding sa Šenfildom na istoku, a za javnost će biti otvorena 24. maja, navodi Rojters.

Elizabeta je viđena u javnosti samo nekoliko puta nakon što je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, a posle čega su joj lekari savetovali da miruje, prenosi britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)