BUDUĆI PODOFICIRI USVAJAJU TEORIJU I PRAKSU: Specijalistička obuka budućih podoficira RV i PVO (FOTO)

Novosti onlajn

24. 02. 2022. u 22:50

U CENTRU za obuku ratnog vazduhoplovstva i PVO na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je treći modul obuke kandidata za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

БУДУЋИ ПОДОФИЦИРИ УСВАЈАЈУ ТЕОРИЈУ И ПРАКСУ: Специјалистичка обука будућих подофицира РВ и ПВО (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

U ovom modulu koji traje devet nedelja, budući podoficiri Ratnog vazduhoplovstva i PVO usvajaju neophodna vojno-stručna znanja i veštine za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti u okviru artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD, jedinica vazduhoplovno-tehničke službe i službe vazdušnog osmatranja i javljanja. 

Programom obuke obuhvaćeni su teorijski i praktični sadržaji na sredstvima raketne i radarske tehnike čijom realizacijom kandidati stiču neophodna znanja za pravilan i bezbedan rad na opsluživanju i osnovnom održavanju vazduhoplova i sistema za vazdušno osmatranje i javljanje i protivvazduhoplovna dejstva.

Poslednja – četvrta faza obuke realizuje se u jedinicama Vojske Srbije, gde se kandidati osposobljavaju za dužnosti tehničara za vazduhoplovne motore, naoružanje i opremu, operatore na radarskim i raketnim sistemima i opšte vazduhoplovne dužnosti.

Kurs za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i obuhvata dva osnovna, specijalistički i modul stažiranja. Kandidati koji uspešno savladaju sve module biće promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove