SVEČANOST U NOVOM SADU: Promocija budućih policajaca (FOTO)

Novosti online

30. 12. 2021. u 14:09

IZASLANIK predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas novim policajcima pripravnicima, koji će od januara napraviti prve korake u svojoj policijskoj karijeri, da će im država dati oružje i opremu, snagu zakona, ali da će poštovanje građana morati sami da izbore i sačuvaju ga.

СВЕЧАНОСТ У НОВОМ САДУ: Промоција будућих полицајaца (ФОТО)

Foto: N.Karlić

Na svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos 1.024 polaznika 26, 27, 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, Vulin je u ime predsednika Srbije budućim policajcima čestitao uspešno završeno školovanje, saopštio je MUP.

- Danas kada stojite ovako postrojeni, svečani, pod zastavom večne i svete Srbije, još samo danas imate pravo na strah, zebnju, sumnju, još samo danas možete sebe da pitate jeste li dovoljno veliki za veličinu životne misije koju ste na sebe preuzeli.


Još samo danas, jer od sutra postajete deo Ministarstva unutrašnjih poslova i više nemate pravo ni na strah, ni na sumnju. Da Srbija ne bi strahovala, vi morate da budete hrabri. Da Srbija ne bi sumnjala, vi morate da budete sigurni - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

- Nikoga značka nije učinila velikim čovekom, ali veliki ljudi jesu značku učinili vrednom i sjajnom. Nemojte nikada dopustiti da vas bilo čije bogatstvo zavede i zaseni. Pred bogatim se uzoholite, pred moćnima ispravite, pred siromašnim, čestitim, radnim spustite glavu, od njega živite i za njega živite. I kada vidite oca, sina, kada vidite porodicu kako korača ulicom, kada ih vidite srećne i nasmejane, onda i vi tek imate pravo da budete srećni i nasmejani -  rekao je Vulin.

- Pred vama je Srbija, iza vas je Srbija i zato nema nazad. Stojite danas pod zastavom Srbije, obavezni pred sobom i narodom da ćete bezuslovno poštovati i pokoravati se samo Srbiji i samo zakonu. I nemoj da bi neko pomislio da ima nekog većeg i jačeg od vas. Nema nikog ni većeg ni jačeg od policajca Srbije koji poštuje njen zakon i sprovodi ga bezuslovno - kazao je ministar.

Vulin je porodicama novih policajaca poručio da ne kriju ponos što će njihova deca služiti Srbiji.

- Dali ste ih Srbiji jedinoj, voljenoj. I neka ste, nema ni većeg dara ni veće žrtve. Dali ste ih Srbiji, boljoj i promenjenoj. Srbiji, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, Srbiji koja se nikada više neće odreći ni jednog svog policajca, vojnika, ratnika. Srbiji, u kojoj ih nikada više vezane neće predavati, da svojom glavom plate za tuđe grehe. Hvala što ste ih odgajili i dali jedinoj i voljenoj Srbiji - poručio je Vulin.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović čestitao je novim policajcima uspešan završetak policijske obuke, poželevši da im u budućem radu čast i poštenje uvek budu na prvom mestu.

- Želim vam da u budućem radu čast i poštenje uvek budu iznad svega drugog, jer je to jedino što priliči srpskom policajcu. Želim vam da nikad ne zaboravite da je Srbija uvek važnija od bilo koga od nas i da je naša najuzvišenija i najsvetija zajednička dužnost da uvek i u svim okolnostima časno i hrabro stanemo na branik njenog mira i njene nezavisnosti -  poručio je Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poželeo je mladim policajcima puno uspeha u radu i istakao da veruje da će se beskompromisno boriti protiv kriminala i čuvati Srbiju i njene građane.

- Poštovani mladi policajci, odabrali ste odgovoran i težak poziv, ali iznad svega, častan. Odabrali ste da vodite računa o svima nama, da nas čuvate, da čuvate ovu državu, da čuvate njene građane. I svi vam verujemo, i svi vam poklanjamo veru da ćete o nama brinuti na najbolji mogući način, da ćete se beskompromisno boriti protiv kriminalaca, da ćete preventivno delovati na svakom mestu, pomoći svima kojima je potrebno i čuvati i teritorijalni integritet i suverenitet naše otadžbine Republike Srbije - poručio je Vučević.

- Znanje i iskustvo koje smo sticali u Centru za osnovnu policijsku obuku, na kraju nas je izgradilo u hrabre policijske službenike. Odgovornost koju nosi plava uniforma je velika i mi obećavamo da ćemo biti dostojni te odgovornosti. Danas u stroju stojimo ponosni zato što postajemo deo MUP-a i obećavamo da ćemo časno i dostojanstveno služiti Republici Srbiji i svim njenim građanima - rekao je prvorangirani polaznik 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku Nikola Stojanac - saopštio je MUP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici