Stvorite toplu jesenju atmosferu u domu

Promo

23. 09. 2021. u 13:44

Kako su nam se životni ritmovi uveliko promenili i još uvek se menjaju, mnogi od nas sve više vremena provode kod kuće, što se pokazalo kao nešto dobro, kao povratak ličnom, intimnom, svim onim vrednostima koje mnogo znače, a nestale su u brzini svakodnevice savremenog života.

Створите топлу јесењу атмосферу у дому

Foto: Promo

Više vremena kod kuće provodimo i zbog dolaska hladnih jesenjih dana, koje možemo ulepšati jesenjom dekoracijom u domu, toplinom i ušuškanošću. Akcenat jesenjih enterijera su prijatne tkanine, topli, zemljani tonovi, komadi nameštaja u drvo dekoru i privatni, izolovani prostori.

Kada govorimo o bojama za jesenje enterijere, trend terakote prerastao je u čitavu jesenju paletu boja, sačinjenu od toplih, zemljanih tonova. U trendu su i peščani tonovi koji prostor čine prijatnim tokom cele godine, kao i narandžasta boja koja doprinosi toplini, a odlično se uklapa sa drugim neutralnim tonovima, poput sivih i peskovitih tonova. Tipične jesenje boje su i krem i braon, dok crvena i žuta ističu toplinu doma.

Ako ove jeseni poželite da transformišete svoj dom najnovijim dizajnerskim trendovima, ali ne želite da previše menjate izgled prostorije, probajte sa manjim komadima nameštaja. Za savršeni jesenji ambijent najbolje je da birate drveni nameštaj i predmete u zemljanim tonovima, a za toplinu i ušuškanost je najbolja žuta, kao dekoracija, ili možda čak i boja zidova. Kreiranje samo vašeg kutka, poput mesta za čitanje, doprineće vašoj radosti i miru. Idealni komadi za takav kutak su fotelja G01 u narandžastoj boji, uz koju bi se odlično uklopio cipelar CLIF CLFD211 u teksturi drveta, a neizostavan je i klub sto BJ-9852, na koji možete odložiti knjigu koju čitate ili postaviti dodatnu dekoraciju.

Foto: Promo

Ukoliko poželite da dnevnu sobu preuredite u jesenjim tonovima, trudite se da prostor ostavi utisak sofisticiranog i elegantnog, ali da je i dalje prijatan. Ležaj TIVOLI odličan je odabir za centralni deo boravka, a za dodatni osećaj prijatnosti na ležaj dodajte akcentne komade, poput tkanih jastuka ili vunenih ćebadi za hladnije dane. Savršen dodatak ležaju je klub sto BJ-9875, koji će doprineti i estetici prostora.

Ukrasni komadi utiču na celokupni dekor, a suvo cveće je odličan način da svoj dom držite cvetnim tokom hladnijih meseci, bez dodatnog održavanja. Jesen u vaš životni prostor najlakše možete uneti bojama. Nijanse poput zlatne, žute i narandžaste su najbolji izbor, kako za komade nameštaja, tako i za boje zidova.

Trpezarije predstavljaju srce doma, a za urbanu trpezariju u jesenjim tonovima birajte tamne palete ili drvo, dok je preporuka da izbegavate bele tonove. Kao novi trend za sledeću godinu najavljuje se integrisanje trpezarije sa ostatkom doma, kroz prirodne materijale i zanimljive površine. Komadi nameštaja koji će kreirati topao i prijatan trpezarijski ambijent su trpezarijski sto SABRINA, a savet je da napravite neočekivanu i smelu kombinaciju sa različitim trpezarijskim stolicama, poput trpezarijskih stolica HTC-316 i trpezarijskih stolica KRIS, kako biste doprineli dinamici prostora.

Foto: Promo

Jesenje boje najbolje se koriste za isticanje na neutralnoj pozadini ili za kontrast sa tamnijim bojama, poput šumske zelene ili tamnocrvene, a jednostavan način da transformišete svoj dom ove jeseni je dodavanje umetničkih dela u ambijente. Dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju umetnost na zidu, u vidu galerije ili jedne efektne slike.

Za stvaranje jesenje atmosfere u domu najvažnije je da koristite tople jesenje tonove i dekoraciju. Verujemo da ćete uživati u kreiranju jesenjeg ambijenta, a bogatstvo jesenjih tonova daće vam posebnu inspiraciju, dok će vaš dom će biti spreman da vam pruži toplinu u predstojećim jesenjim danima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)