ENERGETSKI PROJEKTI PRIORITET: Sastanak ministarke rudarstva i direktora NIS

J. Su.

21. 12. 2020. u 13:57

ZAINTERESOVANI smo za projekat eksploatacije uljnih škriljaca, kao i Strategijom NIS definisane energetske projekte izgradnje TETO Pančevo i vetroparka Plandište.

ЕНЕРГЕТСКИ ПРОЈЕКТИ ПРИОРИТЕТ: Састанак министарке рударства и директора НИС

Foto: Promo

Drago nam je što je NIS usvojio biznis-plan za naredne tri godine i da je strateški opredeljen i da se regionalno širi, izjavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović, posle sastanka sa generalnim direktorom NIS Kirilom Tjurdenjevim.

- Želimo da vidimo realizaciju projekata, to je za nas važno - kazala je Mihajlović. - Ministarstvo tu da bude podrška i pruži pomoć tamo gde je potrebno, ali i da daje konstruktivne predloge, kako bi se projekti što efikasnije realizovali jer je to u interesu naše države i građana.

Direktor NIS Kiril Tjurdenjev predstavio je poslovanje kompanije iz ugla najvažnijih projekata, kao i planove za budućnost. NIS je spreman da pomaže Ministarstvu u rešavanju svih potencijalnih pitanja i problema.

- Integracija u Petrohemiju Pančevo, proizvodnja škriljnog ulja i energije iz škriljaca, izgradnja vetroparka Plandište i ulaganja u zelenu energetiku samo su neki od projekata u fokusu NIS - naglasio je Tjurdenjev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)