REVIZORI TRAŽE SMENU DROBNJAKA: Objavljen izveštaj o poslovanju "Puteva Srbije"

Z. R.

04. 11. 2020. u 15:20

DRŽAVNA revizorska institucija je izdala preporuku "Putevima Srbije" za smenu Zorana Drobnjaka sa čela ovog javnog preduzeća. Oni su Nadzornom odboru "Puteva" dali rok od 90 dana da pokrene inicijativu za imenovanje direktora u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima.

РЕВИЗОРИ ТРАЖЕ СМЕНУ ДРОБЊАКА: Објављен извештај о пословању Путева Србије

Zoran Drobnjak / Foto N. Skenderija

- Imenovano lice više od šest godina obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora, što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima - ističu državni revizori. - Zakonom je propisano da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

DRI je "Putevima" dalo ukupno 14 preporuka, a većina se odnosi na postupke javnih nabavki.

- Javno preduzeće "Putevi Srbije" je 2018. i 2019.nabavilo dobra, usluge i radove u iznosu od 51,38 milijardi dinara bez sprovedenog postupka javne nabavke, a da nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama - navode državni revizori. - Nije dokumentovalo da je procenjenu vrednost javnih nabavki utvrđivalo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, za procenjenu vrednost 51 javne nabavke u iznosu od 7,18 milijardi dinara. Pokrenulo je 30 postupaka javnih nabavki procenjene vrednosti 6,01 milijarde dinara, a da nisu bili ispunjeni uslovi za pokretanje postupaka. Aktivnosti na dodeli ugovora nije sprovelo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama kod 22 javne nabavke procenjene vrednosti 4,63 milijarde dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!