JAGODINA DOBIJA NOVU FABRIKU Momirović: Biće otvoreno 350 radnih mesta

Novosti online

20. 12. 2023. u 14:27

PONOSNI smo na činjenicu da je danas u Jagodini, u industrijskoj zoni CT Park jedna ozbiljna farmaceutska kompanija kakva je "SCHOTT Pharma" pokrenula izgradnju nove fabrike u kojoj će biti otvoreno 350 radnih mesta, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović danas nakon ceremonije svečanog postavljanja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike ove nemačke farmaceutske kompanije.

ЈАГОДИНА ДОБИЈА НОВУ ФАБРИКУ Момировић: Биће отворено 350 радних места

Foto: Ministarstvo

- Nemačka je broj jedan privredni partner Srbije i svi znamo šta znači za jednu državu kada kompanije iz ove zemlje u njoj otvaraju svoja predstavništva, fabrike i proizvodne kapacitete. Nemačke kompanije prisutne su u svim vitalnim sektorima privrede Srbije. S druge strane, Srbija je, zbog svojih prirodnih resursa, strukture privrede, veličine tržišta i tehnološke povezanosti, važan partner Nemačke u regionu Jugoistočne Evrope. U Srbiji posluje više od 1.000 nemačkih kompanija koje zapošljavaju preko 76.000 radnika, a ova zemlja je i na prvom mestu po vrednosti investicija sa 12,8% od ukupne vrednosti stranih direktnih investicija u Srbiji - izjavio je ministar Momirović.

Ministar trgovine Tomislav Momirović dodao je da je Vlada uspela da izgradi predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove i obezbedi političku i ekonomsku stabilnost.

- Vidimo da strani investitori imaju poverenje u Srbiju i naše tržište. Danas je u Srbiji stopa nezaposlenosti na istorijskom minimumu, vidimo stabilan ekonomski rast i samouvereno idemo ka cilju da prosečne plate do kraja 2027. godine budu 1.400 evra.

Ministar Momirović se na kraju svog obraćanja zahvalio menadžmentu kompanije "SCHOTT

Pharma" što je izabrala Srbiju i Jagodinu za svoju novu investiciju i izgradnju fabrike i dodao da će u Vladi Republike Srbije i Ministarstvu trgovine imati iskrenog partnera.

BONUS VIDEO: VUČIĆ I DALjE RADI: Suzana Vasiljević objavila snimak slavlja nakon pobede

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)