VESIĆ SVRATIO U MALU PLANU: Ispunjavamo obećanja i rešavamo probleme sa građanima (FOTO)

Novosti online

14. 11. 2023. u 15:36

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svratio je danas, tokom obilaska Topličkog okruga, do Male Plane kraj Prokuplja, mesta u kojem je nedavno, posle apela građana, uređena zona škole i osigurana veća bezbednost učenika.

ВЕСИЋ СВРАТИО У МАЛУ ПЛАНУ: Испуњавамо обећања и решавамо проблеме са грађанима (ФОТО)

Foto: Ministarstvo građevinarstva

Nakon što su građani skrenuli pažnju na problem, ministar Vesić naložio je "Putevima Srbije" da urede zonu škole. Pre nekoliko dana, zadovoljstvo meštana, posao je završen.

Na putu pored škole, danas drugačija slika nego pre samo dva meseca, u šta se lično uverio i ministar Vesić - ugrađena je vertikalna i obeležena horizontalna signalizacija u zoni škole, postavljena pešačka ograda, "ležeći policajci, montirani detektori brzine i led treptač sa solarnim napajanjem u zoni pešačkih prelaza.

Foto: Ministarstvo građevinarstva

- Kada sam 15. septembra, gostujući na RTS-u, video prilog iz Male Plane, u kojem je meštanka Danijela Ristić organizovala građane povodom problema - nebezbednog pešačkog prelaza u zoni Osnovne škole "Svetislav Mirković Nenad", odlučio je da reaguje.

Odlučili smo, kao Ministarstvo, da finansiramo postavljanje semafora, ležećih policajaca, usporivača brzine i uređaja za obaveštavanje vozača kojom brzinom voze, čime smo ovu zonu škole učinili bezbednom, a sledeće godine biće urađeni i trotoari, radi dodatne bezbednosti đaka i drugih meštana - rekao je Vesić.

Foto: Ministarstvo građevinarstva

Istakao je da je upravo to primer kako zajednički - građani i vlast, rade da život ljudi bude bolji i bezbedniji.

- Ovo je način kako problemi mogu da se reše. Tako što građani pokrenu inicijativu, mediji to objave, a država reaguje. Tako se radi za Srbiju i samo tako zajedno možemo sve - poručio je Vesić.

Foto: Ministarstvo građevinarstva

Inicijativa je krenula od Danijele Ristić, koja je danas došla do škole da se zahvali ministru na tome što je, kako je rekla, na apel građana "odreagovao baš kako treba".

- Danas je ministar došao da vidi šta je to čime smo mi zadovoljni, a mi nismo zadovoljni već prezadovoljni brzinom reagovanja i načinom na koji je rešen naš problem, kako je uređena zona škole i poboljšana bezbednost naše dece - rekla je Danijela i dodala da sa sada čekaju sledeću godinu kada će imati i uređene trotoare.

BONUS VIDEO: ODUŠEVLjENI ULAGANjEM U RAZVOJ SRBIJE: Građani Smedereva za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu