"VELIKI KORAK NAPRED ZA NAS" Vučić iz Kine o potpisanom sporazumu o slobodnoj trgovini - "Mi moramo da živimo i pre ulaska u EU"

Novosti onlajn

17. 10. 2023. u 15:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Kine nakon potpisivanja važnih sporazuma za Srbiju. Vučić je govorio o susretu sa predsednikom Kine Si Đipingom.

ВЕЛИКИ КОРАК НАПРЕД ЗА НАС Вучић из Кине о потписаном споразуму о слободној трговини - Ми морамо да живимо и пре уласка у ЕУ

Foto: Printscreen

Kako kaže, sa predsednikom Sijem je razgovarao između ostalog i o sve većem broju kineskih investicija. Kaže da su dva od tri prva izvoznika iz Srbije kineske kompanije. 

- To je veliki korak napred za nas. Videli smo da su iz Evrope komentarisali... Mi moramo da živimo i pre ulaska u EU, moramo da razmišljamo o svojoj zemlji, i deci, budućnosti, to je ono što radimo. Kada budu rekli tri meseca je do ulaska u EU - mi znamo da svi bilateralni sporazumi moraju da budu podvedeni pod krov ili da ne postoje više u pravnom prometu, osim onih koje nalaže EU, ali to nije ni blizu - rekao je predsednik.

Dodao je da će ogromnu korist od ugovora o slobodnoj trgovini imati proizvođači meda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!