"ZELENE TRAKE" ZA LAKŠU TRGOVINU NA ZAPADNOM BALKANU: Smanjuje se vreme čekanja, logistika efikasnija

E.B.T.

19. 05. 2023. u 15:04

ZAJEDNIČKA deklaracija CEFTA-TCT "Unapređenje Zelenih traka", koja će dodatno olakšati transport i trgovinu sa ciljem smanjenja vremena čekanja i poboljšanja efikasnosti logističkih i vrednosnih lanaca EU, usvojena je na Samitu o povezivanju u Budvi.

ЗЕЛЕНЕ ТРАКЕ ЗА ЛАКШУ ТРГОВИНУ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ: Смањује се време чекања, логистика ефикаснија

Foto: Tanjug

- Bolja transportna povezanost i veća mobilnost osnažuju vezu i podstiču saradnju zemalja Zapadnog Balkana i članica EU, pospešuju ekonomske prilike i povoljno utiču na standard građana regiona - poručeno je na Samitu o povezivanju u organizaciji CEFTA i Transportne zajednice.

Ocenjeno je i da je važno nastaviti rad na Zelenim koridorima koji su uvedeni u toku pandemije, i raditi na njihovom širenju prema evropskoj granici. Ovaj skup okupio je ministre za saobraćaj, direktore carinskih službi i ostale visokopozicionirane službenike Zapadnog Balkana i susednih država EU članica, kao i posmatrače u Transportnoj zajednici - Moldaviju, Ukrajinu i Gruziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)