SERVISI NA DORADI: APR upozorava korisnike

S. B.

12. 05. 2023. u 13:45

Elektronski servisi za registraciju osnivanja privrednog društva, preduzetnika i ponuđača neće biti dostupni korisnicima od petka, 12. maja, u 13,30 sati, zbog uspostavljanja novih servisa na portalu Agencije za privredne registre (APR). Kada će servisi ponovo biti dostupni, Agencija će blagovremeno obavestiti korisnike.

СЕРВИСИ НА ДОРАДИ: АПР упозорава кориснике

Foto N. Skenderija

Do privremene obustave pružanja servisa došlo je zbog toga što će Agencija na svom portalu pokrenuti novi servis, odnosno elektronsku uslugu za registraciju osnivanja privrednih društava, koja će omogućiti podnošenje prijava putem posebnih aplikacija.

- Naglašavamo da će podnošenje prijava u elektronskoj formi od 17. maja 2023. godine biti isključivi način podnošenja prijava za osnivanje društva s ograničenom odgovornošću (DOO), kao i ortačkog, akcionarskog i komanditnog društva. Za navedena društva, elektronska registracija osnivanja biće obavezan način podnošenja prijave, u skladu sa članom 9. stav 2. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre - kažu u APR. - Na osnovu navedenog propisa, APR će primati prijave za registraciju osnivanja ovih društava isključivo u elektronskoj formi, a odbacivati prijave koje budu podnete u papirnoj formi, počevši od 17. maja.

Obavezna elektronska registracija se ne odnosi na osnivanje preduzetnika, zadruge, zadružnog saveza, javnog preduzeća, predstavništva ili ogranka stranog privrednog društva, tako da će podnosioci prijava za osnivanje ovih pravnih formi imati mogućnost izbora između dva načina podnošenja prijave- u papirnoj ili elektronskoj formi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)