MOMIROVIĆ: Ruanda želi srpsko žito

Novosti online

18. 04. 2023. u 19:59

SRBIJA i Ruanda tradicionalno imaju jako dobre političke odnose i vreme je da i ekonomska saradnja naše dve zemlje bude daleko razvijenija imajući u vidu brojne potencijale, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović danas nakon održanog sastanka sa predsednikom Vlade Republike Ruande Eduardom Ngirenteom u Kigaliju, čime je započeo trodnevnu zvaničnu radnu posetu istočnoj Africi.

МОМИРОВИЋ: Руанда жели српско жито

Ministarstvo trgovine

- Ruanda je zainteresovana za uvoz velikih količina žitarica kako bi podmirila svoje potrebe, a u uslovima kada je na istoku Evrope rat, uz otežano snabdevanje u celom svetu, ponudili smo našim prijateljima snabdevanje kukuruzom, pšenicom kao i drugim proizvodima po izuzetno povoljnim cenama - rekao je ministar Momirović.

Ministarstvo trgovine

Ministar Momirović je tokom dana održao sastanak i sa ministrom trgovine Ruande Žan Hrisostom Ngabitsinzeom i tom prilikom je istakao da značajne mogućnosti za unapređenje naše ekonomske saradnje vidimo u sferi trgovine, poljoprivrede kao i u IT sektoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)