MOMIROVIĆ SE SASTAO SA DENG LIJEM: Važni razgovori sa zamenikom ministra spoljnih poslova NR Kine

Novosti online

10. 04. 2023. u 11:04

SRBIJA je posvećena jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa NR Kinom i daljem unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas, tokom zvanične posete NR Kini, održao sastanak sa zamenikom ministra spoljnih poslova NR Kine Deng Lijem u Pekingu.

МОМИРОВИЋ СЕ САСТАО СА ДЕНГ ЛИЈЕМ: Важни разговори са замеником министра спољних послова НР Кине

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

- Današnja poseta Pekingu i trodnevna poseta NR Kini je prva poseta jedne srpske delegacije posle trogodišnje pauze izazvane korona krizom - rekao je ministar Momirović i dodao da je zamenika ministra spoljnih poslova NR Kine Deng Lija informisao o rezultatima koje kineske kompanije ostvaruju na našem tržištu, a pre svega kompanije Zijin i Hbis.

- Ove dve kineske kompanije promenile su srpsku ekonomiju i značajno doprinose ukupnom BDP-u Srbije - naglasio je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

Ministar Momirović je takođe i napomenuo da kineske građevinske kompanije, koje zajedno sa našim građevinskim kompanijama grade auto-puteve i brze pruge, ponovo izgrađuju Srbiju.

- Srbija je izvozno orijentisana prema kineskom tržištu, što će dodatno biti podstaknuto potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, čime formalno počinjemo rad na Sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve države - zaključio je ministar Momirović i najavio da će Memorandum o razumevanju biti potpisan u sredu nakon sastanaka sa ministrom trgovine NR Kine Vang Ventaom.

BONUS VIDEO: Siniša Mali - Srbija je na sigurnom putu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!