EPS ĆE IMATI MNOGO VEĆU SAMOSTALNOST Predsednik Vučić - I dalje se zalažem za iskopavanje litijuma

Novosti Onlajn

06. 04. 2023. u 21:16

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je za reformu u energetskom sektoru, koja se sprovodi, potrebna podrška cele države.

ЕПС ЋЕ ИМАТИ МНОГО ВЕЋУ САМОСТАЛНОСТ Председник Вучић - И даље се залажем за ископавање литијума

Foto: Printskrin/RTS

- Mi smo uspeli da uradimo mnogo hrabrih stvari i napravili smo ključne reforme i 2014, ali i danas ih radimo. I ovo što radimo u energetskom sektoru je mnogo teško, zato je potrebna podrška države - rekao je Vučić na RTS.

On je, govoreći o EPS-u, rekao da se razgovara sa Ristadom iz Norveške, dodajući da se godinu dana radi na tome da se pokaže da se politika više neće mešati ni na koji način.

- Imaćete Nadzorni odbor koji će da ima značajne dužnosti i funkcije, koji više neće biti biran tako što će vlada da donosi odluku, već će imati mnogo veću samostalnost - istakao je Vučić.

Na pitanje da li će država i dalje izdvajati novac za EPS i Srbijagas, te da je do sada izdvojila više od dve milijarde evra, Vučić je kazao da je i više od tog novca izdvojeno.

- Ali šta smo mogli da uradimo, koja to država nije uradila? - rekao je Vučić. Upitan da li je restrukturiranje EPS moglo da se desi ranije, odgovorio je da je sve moglo ranije.

- Kao da me pitate da li smo mogli ranije da izgradimo Nacionalni stadion? Mogli smo, kao i kiničke centre, ali morali smo da izvedemo fiskalnu konslidaciju - naveo je Vučić.

On je preneo stav Misije MMF-a o srpskim finansijama.

- Danas je MMF saopštio da su srpske javne finansije stabilne, Srbija je nastavila da raste, uprkos svim izazovima, a javni dug je u potpunosit pod kontrolom - preneo je Vučić iz saopštenja MMF-a.

Na konstataciju novinara da je bivši ministar Dušan Vujović rekao za njega da ima “meko srce” i da brine o radnicima, te da su se upravo razišli kod slučaja transformacije EPS-a, Vučić je odgovorio da ima meko srce i prema radnicima i prema sindikatima.

- Morate da vodite računa, tamo rade neki ljudi koji po kiši snegu svaki dan izlaze i moraju da kopaju ugalj. Moram da poštujem te ljude u Kolubari, da vidim kako da im izađemo u susret, makar tim proizvodnim radnicima, da nam ne bi jedina funkcija u EPS ostala trgovina električnom energijom - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (198)