MOĆNA MAŠINA UKLJUČENA U PROIZVODNJU UGLJA: Odlagač 4 ponovo na kopu

E.B.T.

23. 02. 2023. u 16:08

BAGER "odlagač 4" uključen je danas u proizvodni proces na površinskom kopu "Tamnava-Zapadno polje” u Rudarskom basenu "Kolubara". Rad ovog odlagača je od izuzetnog značaja za efikasnost proizvodnje uglja u “Elektroprivredi Srbije”. Nakon što su uspešno sanirane posledice požara, ova sprava se vratila u proizvodni proces.

МОЋНА МАШИНА УКЉУЧЕНА У ПРОИЗВОДЊУ УГЉА: Одлагач 4 поново на копу

EPS

Ovo je danas saopštio EPS, ističući da se taj bager zbog svog kapaciteta od 12.000 kubnih metara na sat, koristi se za odlaganje jalovinskih masa, otkrivke i međuslojne jalovine sa više bagera.

- "Odlagač 4" je najveći odlagač na kopovima Ogranka rudarskog-basena "Kolubara" – navode u EPS-u. - Počeo je sa radom na ovom kopu u decembru 2017. godine. Dugačak je 130 metara i težak oko 2.000 tona.

Kako se ističe, poslovi na sanaciji posledica požara u potpunosti su završeni 10. decembra, kako je i bilo predviđeno termin-planom usvojenim pre godinu dana.

- Tokom prethodna dva meseca realizovani su redovni remontni poslovi kako bi se obezbedio siguran i bezbedan rad bagera u narednom periodu – navodi se u saopštenju.- Nakon što je 14. februara započeo dvodnevni transport ovog odlagača na radnu poziciju, bez poteškoća, dobro pripremljenom trasom, stigao je na odredište i uklopljen je u sistem.

Sve aktivnosti na sanaciji posledica požara, remontnim aktivnostima i poslovima unapređenja rada sistema na odlagaču obavili su zaposleni EPS-a, Ogranka rudarskog-basena "Kolubara" i organizacione celine "Metal".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)