MINISTAR ZA JAVNA ULAGANJA U LESKOVCU: Blagojević obilazi radove na gradskom stadionu i rekonstrukciji Opšte bolnice

Игор Митић
Igor Mitić

26. 01. 2023. u 12:49

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević posetiće danas radnike koji rade na izgradnji novog gradskog stadiona u Leskovcu kao i one koji su nedavno započeli kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice. Reč je o dve najveće investicije u gradu na Veternici za koje je Vlada Srbije izdvojila ukupno sedam milijardi dinara.

МИНИСТАР ЗА ЈАВНА УЛАГАЊА У ЛЕСКОВЦУ: Благојевић обилази радове на градском стадиону и реконструкцији Опште болнице

foto: I.Mitić

 Izgradnja gradskog stadiona košta dve i po, dok su planirani radovi u bolnici vredni 4,5 milijardi dinara.

Novi sportski objekat gradi se na lokaciji nekadašnjeg stadiona FK „Dubočica“. On zadovoljava sve UEFA standarde i očekuje se da uskoro bude završen i to za manje od dve godine od zvaničnog početka radova.

Stadion će imati 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije i delegate, ulaze za navijače, VIP goste, novinare, sale za konferencije i prvu pomoć...

Visina ovog modernog objekta je 16,3, a stubova reflektora 32 metra. Oni će osvetljavati teren čije su dimenzije, 105 puta 68 metara, sa drenažom i mogućnošću grejanja, dok krovna konstrukcija pokriva sve tribine stadiona.

Ministar Blagojević u posetu leskovačkoj Opštoj bolnici dolazi povodom početka druge faze kompletne obnove ovog objekta nakon što je u prvoj fazi, investicijom države od pet miliona evra, izolovana fasada, zamenjena stolarija i obnovljen krov.

Sada se rekonstruiše kompletan enterijer glavne zgrade bolnice, a planirani radovi će se odvijati u više etapa i biće prilagođeni potrebama pacijenata. Obnavlja se i svih 11 operacionih sala.

Posle rekonstrukcije, koja će trajati dve godine, svaka soba imaće dva ležaja i sanitarni čvor. Biće zamenjene kompletne instalacije i ugrađena centralna klimatizacija i ventilacija. Bolnica će dobiti centralnu intenzivnu negu i sterilizaciju i preći će na ekološki prihvatljiviji vid grejanja.

Uporedo sa završetkom građevinskih radova nabavljaće se i nova medicinska oprema u šta se ulaže milijardu dinara. Radovi će izvoditi u celom objektu, od suterena do šestog sprata, na ukupnoj površini većoj od 30.000 metara kvadratnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)