MOMIROVIĆ: Prioriteti privatni sektor, nove investicije, region

Tanjug

21. 11. 2022. u 16:46

RAZVOJ privatnog sektora, privlačenje novih investicija, jačanje ekonomske saradnje sa regionom i zemljama EU i ostvarivanje benefita za građane Srbije prioriteti su nove Vlade, rekao je danas na konstitutivnoj sednici Saveza za fer konkurenciju u NALED-u ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

МОМИРОВИЋ: Приоритети приватни сектор, нове инвестиције, регион

Foto: Ministarstvo

On je istakao da državni organi i privrednici moraju međusobno da sarađuju kako bi se podigao na viši nivo životni standard u zemlji, unapredilo poslovno okruženje, a domaće tržište postalo konkurentnije.

Momirović je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da na sednici Saveza za fer konkurenciju ”Nove mere za suzbijanje sive ekonomije" govori po prvi put od kako je na čelu Ministarstva spoljne i unutrašnje tgovine.

-Privredni sektor je stub razvoja svake države, poručio je Momirović i istakao da je ključno za razvoj privrede da se suzbije siva ekonomija i svede na minimum delovanje nelojalne konkurencije, a inspekcijska kontrola dodatno unapredi.

Podsetio je na to koliko je Vlada Srbije u poslednjih deset godina uradila za unapređene života, ekonomski rast i poboljsanje uslova poslovanja u zemlji, ističući da je u znatnoj meri porastao BDP, kao i da je porasla minimalna i prosečna stopa rasta.

Poseban fokus, kazao je Momirović, biće na unapređenju saradnje sa regionom, čemu posebno doprinosi inicijativa Otvoreni Balkan.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!