ŠVAJCARSKA OTKRILA VREDNOST ZAMRZNUTE RUSKE IMOVINE: Sankcionisani iznos samo delić imovine koju Rusi poseduju u Švajcarskoj

Novosti online

02. 12. 2022. u 09:53

ŠVAJCARSKO ministarstvo ekonomije saopštilo je u četvrtak da je zamrznulo rusku imovinu u vrednosti od 7,94 milijarde dolara (7,5 milijardi švajcarskih franaka) od 25. novembra 2022, prenosi "RT".

ШВАЈЦАРСКА ОТКРИЛА ВРЕДНОСТ ЗАМРЗНУТЕ РУСКЕ ИМОВИНЕ: Санкционисани износ само делић имовине коју Руси поседују у Швајцарској

Foto Shutterstock

Državni sekretarijat za ekonomska pitanja (SECO) je takođe otkrio podatke o visini depozita koje su prijavili Rusi.

 - Sankcionisani iznos je samo delić sve ruske imovine u Švajcarskoj - rekao je za Blumberg Ervin Bolindžer, šef bilateralnih ekonomskih odnosa SECO-a.

Prema izveštaju, ukupno 123 ruska državljana ili entiteta prijavila su 7.548 „poslovnih odnosa“ telu, što predstavlja 48,8 milijardi dolara (46,1 milijardu franaka) imovine.

 - Zamrznuti iznosi mogu da se povećaju ako se, na primer, dodaju nova lica na spisak ili ako se identifikuje nova imovina - navodi se u saopštenju i dodaje da „mogu pasti ako sredstva koja su zamrznuta kao mera predostrožnosti budu ponovo puštena na slobodu kada se pojašnjenja završe."

Švajcarska se pridružila zemljama EU u uvođenju nekoliko rundi antiruskih sankcija zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini. Bern je u avgustu zamrznuo imovinu ruske Sberbanke i zabranio trgovinu zlatnim proizvodima sa Moskvom. Kremlj je u martu stavio Švajcarsku na listu neprijateljskih zemalja, koja uključuje članice EU i druge države.

U oktobru je Fabijan Majenfiš, portparol švajcarskog saveznog odeljenja za ekonomska pitanja, obrazovanje i istraživanje, rekao da Švajcarska ne podržava zahtev ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da Kijevu preda zamrznutu rusku imovinu.

Vlasti i EU i SAD trenutno rade na konfiskaciji ruske imovine zamrznute sankcijama u vezi sa Ukrajinom, pokušavajući da pronađu načine da zaplene učine legalnim. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024