ZAHAROVA O PREHRAMBENOM SPORAZUMU: Uništio ga je Kijev sa Britancima

Novosti onlajn

30. 10. 2022. u 15:45

PREHRAMBENI sporazum je uništio Kijev, a tim procesom su rukovodili britanski eksperti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА О ПРЕХРАМБЕНОМ СПОРАЗУМУ: Уништио га је Кијев са Британцима

Foto Tanjug

- Prehrambeni sporazum su uništili Zelenski i njegovi teroristi, kojima su upravljali britanski stručnjaci, kako bi nuklearnoj uceni dodali i ucenu prehrambenim proizvodima - napisala je ona na Telegramu, komentarišući izjavu zamenika ministra inostranih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe o tome da Rusija, navodno, blokira isporuku žitarica.

Rusija je juče saopštila da obustavlja učešće u prehrambenom sporazumu zbog terorističkih napada ukrajinskih dronova na brodove Crnomorske flote u vodama kod Sevastopolja.

Pored toga, Rusija je tražila da se 31. oktobra organizuje zasedanje Saveta bezbednosti UN.

Prehrambeni sporazum potpisan je 22. jula, a paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)