VUČIĆ: Narednih osam meseci kritično za celu Evropu, pa i za nas

Novosti online

28. 07. 2022. u 10:25

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je, obilazeći završne radove na Kuli Beograd, da je narednih osam meseci kritično za celu Evropi, pa i sve nas.

ВУЧИЋ: Наредних осам месеци критично за целу Европу, па и за нас

Foto: Printskrin

- Rezultati ostaju, ali ljudi uvek vole da čuju šta će tek biti učinjeno. Mi smo sada u 2,5 godine kako traje velika kriza u celom svetu. Ova kriza koja nije samo zdravstvena, i ekonomska je i socijalna i finansijska i pogodila je ceo svet. U tim uslovima kada je bilo mnogo zatvaranja privrede, mi smo to izdržali bolje nego najveći deo evropskih zemalja - rekao je Vučić.

Kako kaže, uspeli smo da otvorimo više od 250 novih fabrika, izvozno orijentisanih uglavnom, koje su popravile stanje našeg BDP-a, jer je izvoz, kaže, jedna od četiri noge na kojima stoji i privreda i rast jedne zemlje.

- Plan za dalje je da je narednih osam meseci kritično za celu Evropu, pa i sve nas. Već od avgusta. Nikada hidrologija nije bila lošija, dubina Dunava je problematična, prave se muke i u proizvodnji električne energije i vode - rekao je Vučić.

On ističe da uvozimo ogromne količine električne energije. Kako kaže, imamo već određene količine gasa, i ostalo je još da se dopuni kako bi bio pun rezervoar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)