PREDSEDNIK VUČIĆ: Do 1. septembra ćemo imati u rezervi 400 miliona kubnih metara gasa

Novosti online

25. 06. 2022. u 11:33

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju javnosti sa Andrićevog venca rekao da smo ugovorom sa Gaspromom rešili 64 odsto naših potreba za gasom.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: До 1. септембра ћемо имати у резерви 400 милиона кубних метара гаса

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

On kaže ni da struju nećemo moći više lako da kupujemo, i da danas već gledamo da kupujemo struju koja će se trošiti u novembru.

- Te cene su neverovatno visoke, što dodatno ugrožava našu stabilnost. Što se tiče gasa imamo dobre vesti. Ugovorom sa Gaspromom smo rešili oko 64 odsto naših potreba. Mi smo preko OTP banke obezbedili sredstva da u narednih dva meseca napunimo 147 miliona kubnih metara gasa u Mađarskoj. Za to hoću da se zahvalim Siniši i Ani. Za to vreme napunićemo ovde naš deo Banatskog dvora ruskim gasom, na 250 miliona kubnih metara gasa. Do 1. septembra ćemo imati u rezervi 400 miliona kubnih metara gasa - dodao je on.

Predsednik ističe da kada bi atomske bombe padale po svetu mi imali dovoljno gasa za dva meseca.

- Sve je u našem domenu, i ne zavisi od toga hoće li neko da prekine nešto ili ne. Za gas su vesti dobre. Skupe, ali dobre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BUGARIN ŠVERCOVAO MRTVU MAJKU: Rekli smo joj dobar dan, glava joj pala - carinici bili u šoku, slučaj koji se i danas prepričava