SVE UGROŽENE GRUPE RADNIKA U FIJATU ZAŠTIĆENE: Sindikati najavljuju štrajk, a nisu dostavili spiskove

Novosti onlajn

17. 06. 2022. u 10:27

TRUDNICE, porodilje, majke sa decom do pet godina kao i osobe sa invaliditetom koji su zaposleni u Fijatu biće zaštićeni, saznaje se u Vladi Srbije.

СВЕ УГРОЖЕНЕ ГРУПЕ РАДНИКА У ФИЈАТУ ЗАШТИЋЕНЕ: Синдикати најављују штрајк, а нису доставили спискове

Foto: D. Balšić

Panika oko ugroženih socijalnih grupa u kragujevačkom Fijatu pravi se bez potrebe, a najodgovorniji za to su predstavnici radnika i sindikata koji još nisu dostavili spisak svih osoba koje spadaju u ove kategorije.

Vlada Srbije još nije dobila spisak svih osoba koje spadaju u ugrožene kategorije jer ga predstavnici radnika i sindikata još nisu dostavili i pored toga što je država to od njih tražila već na prvom sastanku.

Izvori Informera iz Vlade Srbije kažu da su uprkos tome što još nije dostavljen spisak, sve osobe i pored toga zaštićene i da nemaju razloga za brigu. 

Podsećamo, predstavnici radnika i sindikata Fijata najavili su proteste jer su pregovori sa Vladom Srbije navodno propali. Iz Vlade su demantovali ovu vest.

- Pregovori nisu prekinuti niti su propali. Sindikati i predstavnici radnika krše inicijalni dogovor koji je postignut, a to je da će Vlada Srbije izaći sa predlogom za radnike koji ne prihvate ponuđeni program nakon što kompanija Fijat završi proces registracije radnika za rad u inostranstvu - navode u Vladi.

Podsećaju da je rok za prijavu radnika za rad u inostranstvu produžen do ponedeljka, 20. juna, a nakon isteka tog roka Vlada bi trebalo da izađe sa predlogom.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!