PET EVRA ZA LITAR ULJA U NEMAČKOJ: Trgovci neće da ga prodaju zbog previsoke cene

Novosti onlajn

21. 04. 2022. u 22:46

LITAR suncokretovog ulja u Nemačkoj košta i do pet evra, a jedna trgovina je odlučila da ga zbog visoke cene više ne prodaje.

ПЕТ ЕВРА ЗА ЛИТАР УЉА У НЕМАЧКОЈ: Трговци неће да га продају због превисоке цене

Foto Tanjug

Podružnica trgovačkog lanca „Edeka“ u Trendelburgu (pokrajina Severni Hesen) više ne želi da prodaje ulje po takvim cenama i već su istakli natpise na kojem piše kako ne prodaju ulje.

- Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 evra po litri. Ograđujemo se od ovih cena. Postoje granice - rekla je poslovođa trgovine Anja Miler za nemački RTL, te dodaje kako su kupci dobro reagovali na njihov potez.

- Ulje je apsolutna namirnica i ne sme se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na I-beju. Ja samo želim da obavljam svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cenama - kaže ona.

Otkrila je kako postoji i još jedan razlog za bojkot visokih cena ulja.

- Kad biste znali šta moji zaposlenici moraju da slušaju na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdano - rekla je Ana Miler, prenosi Sibiz.

(Sputnjik)


 

BONUS VIDEO: 

UKUSNI KAVIJAR: U svetu je jelo bogatih, a u Srbiji su ga nekada jeli masovno i zvali "riblji ajvar"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)