DOTOK ruskog gasa iz Bugarske u Srbiju neće biti prekinut, a izjave pripadnika njihovog nevladinog sektora o tome, deo su propagandnog rata koji traje i na čijoj meti su i Bugarska i Srbija.

Sergije Miletic

16.03.2022. 09:13

Zapadne zemlje ubrzano se pripremaju za alternativne pravce snabdevanja,kako ne bi vise zavisile od ruskog gasa.Preko Spanije(tz.africka ruta,),koja skoro u potpunosti ne zavisi od gasa iz Rusije.Taj gas bi preko Francuske isao za Nemacku.Protok gasa preko Bugarske zavisi od odluke EU.Ako odluce da ne uvoze vise ruski gas,bice zatvorena bugarska ruta.

Mapko

16.03.2022. 09:29

Dokaz da Srbija je u obavezu da u buducem sa Rusijom izgradi nekoliko nuklearne centrale, da ne zavisi vise od susedne drzave za nekakav tranzit gaza i da budemo taoci prljave politicke igre i pretnje.

Moskva

16.03.2022. 09:43

Ово је све очекивано. Да би остварили своју геостратешку позицију на Балкану овога пута су одлучили да примене друге методе уодносу на примењиване у ХХ веку. У прошлом ВЕКУ три пута су покушали кроз рат да дођу до геостратешке позиције овде на Балкану. Резултат свих тих покушаја је да су Срби на крају ХХ века остварили и државу западно од Дрине а они два пораза у два светска рата и капитулација кроз Кумановски споразум и резолуцију 1244. Кренули су без мандата УН као НАТО злочин а завршили су у кафани у Куманову уместо да дочекају нашу капитулацију у седишту НАТО. Још су били приморани да са нама њих 19 са једне стране а ми сами са друге равноправно преговарамо и још их вратимо у УН. Успут и монархију су изгубили у Првом рату. После када су схватили да на силу не могу онда су осмислили ову колонијално резерватску окупацију. Добили субвенционисане фабрике, робове у њима, остварили да је критична маса код њих на јаслама и сада имају уцењивачку позицију. Ако не играш по њиховом прете затварањем радних логора… држава онда има гладне људе њихове породице… из економске окупације у геостратешку капитулацију. Ово је тек почетак.

Mija

16.03.2022. 10:06

Pa sigurno da će te siledžija pritiskati nevine narode jer su oduvjek zarađivali na krvi nevinih ljudi. To je bila uvjek vrlina Anglosaksonaca, ubi i otmi, tko misli drugačije satari ga da ne postoji. Srbi su među onima na koje su te zvijeri iskalili svu svoju moć i pokazali da su gori od svake zvijeri. No ne treba savijati glavu pred zvijerima i luda ima i poštovati onu staru"Pametniji popušta"jer će luda i zavladati svetom a to je vidi se pogubno za čovječanstvo!!!!!