IZVEŠTAJI PO NOVIM PRAVILIMA: Primenjuje se Zakon o računovodstvu

S. B.

23. 12. 2021. u 15:26

FINANSIJSKI izveštaji za ovu godinu predavaće se po novim pravilima koje donosi Zakon o računovodstvu.

ИЗВЕШТАЈИ ПО НОВИМ ПРАВИЛИМА: Примењује се Закон о рачуноводству

Foto: Tanjug

To podrazumeva razdavajnje finansijskih izveštaja od dokumentacije i njihovo dostavljanje u novim, odvojenim rokovima, uvođenje novih izveštaja i napomena u skladu sa veličinom obveznika, dostavljanje dokumentacije samo za obveznike revizije i uvođenje novih dokumenata za određene grupe obveznika. Prvi rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu je 31. mart 2022. godine.

- Saglasno propisima koji uređuju potpuno novi model finansijskog izveštavanja, u kome su finansijski izveštaji određeni veličinom obveznika i koji se sastavljaju na potpuno novim obrazacima za sve grupe obveznika, Agencija za privredne registre priprema novi Poseban informacioni sistem za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja, koji će biti otvoren za korisnike do kraja januara 2022. godine - najavio je direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)